Naturbase

Naturbase

Om Naturbasen

Denne side indeholder informationer om projektet naturbase i "folkeskoven" som findes i området mellem Tappernøje og Brøderup.
Der er indgang til skoven primært fra Svingkærvej; men der findes veje ind til skoven flere steder i området.
Hovedvejen ind er fra Svingkærvej med koordinater N 55 10,358' og Ø 11 58,590'
Naturbasen er placeret med følgende kooerdinater N 55 10,320' og Ø 11 58,644'

Disse koordinater er GPS koordinater og kan bruges til at finde vejen ind, da der ikke er en officiel adresse for naturbasen

Folkeskoven har nu en forening. Folkeskovens FrivilligLaug.
Formålet med foreningen er at samle økonomiske midler til legepladsgodkendelser og vedligehold af aktiviteter i skoven. Folkeskovens FrivilligLaug vil afholde mindst 1 årligt arrangement i skoven for alle interesserede. Til dette arrangement søges der idéer, initiativer og frivillige kræfter til indsamling af økonomiske midler til skovens fremtidige aktiviteter og drift. Pengedonationer modtages gerne. Beløb kan indsættes på konto: 6140- 414889-4 Møns Bank. Folkeskovens mailadresse er: folkeskoven@outlook.dk

Stemning fra Skovens dag 4. maj 2014

Nyheder om projektetPosted by Ole Bent Nielsen Mon, May 05, 2014 18:33:57

I forbindelse med "Skovens Dag" søndag den 4. maj, havde Folkeskovens FrivilligLaug stået for et arrangement hvor folk fra nær og fjern havde mulighed for at komme og se hvor skønt der er i Folkeskoven i Tappernøje.

Omkring 200 personer havde fundet vej til FrivilligLaugets flotte arrangement. Fmd. for Lauget, Charlotte Roest, holdt en velkomsttale, hvor hun fortalte om skovens opståen, nuværende aktiviteter i skoven, samt snarlig kommende naturlegeplads og musiksti. Charlotte Roest talte varmt om visionerne for flere aktivitetstilbud i skoven.

P.t. er bestyrelsen bla. igang med at finde midler fra fonde til et "Vikinge Langhus" med plads til undervisning, naturformidling og madpakkespisning - og dermed kan Folkeskoven bidrage til den nye skolereform ved indragelse af lokal området, ved at understøtte elevernes indlæring og udvikling bedst muligt i samhørighed med naturen.Lars Hansen, samt Mona fra Korskildeskolens Sfo havde på dagen travlt med at hjælpe mange af skovens gæster med bygning og udsmykning af fuglekasser, herefter kunne man hænge det flotte resultat op i skoven, så man fremover har mulighed for at komme og se netop den kasse man har lavet. En enkel Uglekasse blev også tømret sammen og hængt op.
Der var besøg af klovnen Paliette, som underholdt ved naturbasen og alle de mange børn sad som paralyseret i græsset omkring hende, medens hun klovnede og tryllede for publikum, og børnene gik glade derfra med balloner fomet i svær eller andre sjove figurer.


Næstved kommunes naturvejleder, Helen Holm, havde travlt med at fortælle og vise de mange børn, hvad der er at smådyr i de 2 vandresservoirer ved engen.Folkeskoven byder nu også på en godkendt og kortlagt ridesti og denne blev åbnet af Karina Modeweg- Hansen ejer af Ponyklubben i Lille Røttinge. Karina havde æren af at få lov til at klippe det røde bånd ved åbningen af denne. Herefter bød Ponyklubben børnene på en ridetur FolkeskovenFor nyligt er der placeret 2 nye Geocaches i Folkeskoven, En slags orienteringsløbs- skattejagt, der kan udføres på flere niveauer. Patrick Becher hjalp på Skovens dag nye igang med at prøve på at finde disse skatte via GPS. Det vides ikke om de blev fundet; men ellers kan der jo ledes videre og nyde skoven på egen hånd. Til dem som er interesseret i at vide mere om dette, kan man gå ind på http://www.geocaching.com . Skattene hedder Folkeskoven 1 og Folkeskoven 2.På Skovens Dag blev der til bålhuset kreeret en platte med Teksten Skovens Dag 2014 .Denne blev opsat som den første i rækken... For det første Skovens Dag arrangementet i Folkeskoven var en bragende succes og detfor har Folkeskovens FrivilligLaug allerede nu besluttet, at der den første søndag i maj 2015, vil blive lavet endnu Skovens Dag arrangement i skoven med endnu flere spændende tilbud; men da der altid er noget at se på og tage sig til i Folkeskoven, skal I jo ikke vente til 2015; kig forbi og oplev hvor skønt der er i Folkeskoven i Tappernøje.

Naturbasen kan reserveres på Næstved kommunes hjemmeside, under foreningsportalen, og der kan læses meget mere om naturbaserne på kommunens hjemmeside http://www.naestved.dk/Borger/KulturOgFritid/NaturvejledereNaturskoler/Naturbaserne.aspx , hvis I vil arrangere fødselsdag eller andet i skoven

  • Comments(0)//naturbase.4733.dk/#post29